Modevisning

Modevisningen – som har plats för ett 15-tal deltagare – arrangeras två gånger per mässdag, kl 12.00 och kl 15.00. Catwalken består av en T-formad scen (8+6 m) där modellerna ges gott om utrymme att visa upp era produkter.

Så går det till
För att vi ska klara tidsramarna finns det möjlighet att visa upp 2 kollektioner per utställare med max 5 modeller på scenen samtidigt. Var beredd på att det blir snabba byten. Mannekängerna samlas i tältet vid scenen strax före varje visning. De ska då ha med sig en skriftlig presentation till speakern. Vår speaker presenterar mannekänger, produkter och den monter där man finner tillverkaren bakom produkterna. Under visningen spelas även musik.

Mannekänger
Vi påminner om att medverkande utställare själva ansvarar för att ordna mannekäng till modevisningen. Mannekängerna betalar självklart ingen entréavgift. Passerkort fås i sekretariatet.
Det går bra att gå samman med andra utställare för att skapa ett helhetsintryck (t ex tunika + väska + smycke).  Om ni väljer att gå samman måste vi ha information om detta senast 15/7 för att kunna skriva ut korrekta listor över ingångarna. Telefonlista skickas ut i början av juli så att deltagarna kan prata sig samman om eventuella mannekänglån – eller samarbete.

Presentation
Skriv ner några rader som innehåller det ni vill ha sagt under modevisningen. Tänk på att tydligt ange det företag/den hantverkare som ska presenteras som tillverkare av produkterna, samt monternummer. Presentationerna lämnar respektive mannekäng till speakern precis innan de äntrar catwalken, detta för att allt ska bli rätt under visningen. Blanketter skickas ut till behöriga i god tid innan mässan börjar.